Pop till k-pop

Countryrap en ny genre!

Det är nog få musikälskare som inte hört den välkända hitten ”Old Town Road” som slagit rekord på den amerikanska topplistan Billboard Hot 100. Rapparen bakom låten Lil Nas X har haft sin hitlåt på topplistan sedan våren 2019 och har nu även slagit ett nytt världsrekord.

När Lil Nas X producerade sin hitlåt ”Old Town Road” var det få som trodde att den skulle vara på plats nummer 1 i över 17 veckor och därmed slå världsrekord. Tidigare har Mariah Carey och Boyz II Men haft rekordet med 15 veckor med låten ”One Sweet day” på 1990-talet. Men nu har alltså Lil Nas X skakat om industrin med sin genrebrytande låt om vilda västern. Det är en enastående prestation som den 20-åriga rapparen åstadkommit på så kort tid, då han för bara ett år sedan levde på sin systers soffa utan pengar. Även du kan leva ett bättre liv med Frilans Finans och samtidigt lyssna på den nya hitlåten för inspiration. Låten ”Old Town Road” är inte bara en väldigt populär låt utan har kallats för country rap som är en ny slags fusion-musik som tar country element med trap beats. Den unge rapparen kommer från den amerikanska staden Atlanta, där han sedan några år tillbaka producerat sin egen musik i sin hemmastudio som en hobby. Hans inspiration kommer från den amerikanska södern där countrymusik och rapmusik är vardagsmat för den unge rapparen.

Låten drogs tillbaka!

Rapparen Lil Nas X med tilltalsnamnet Montero Lamar Hill fick sin välkända låt borttagen från Billboards Hot Country-lista tidigare år, då vissa av programmerarna bakom topplistan ansåg att Hill inte ”förtjänade inkludering i country-topplistan”, vilket skapade stora rubriker i den amerikanska musikindustrin och bland Twitter-följare. Det gjorde bara att låten fortsatte att växa i popularitet då artister och lyssnare blev mer inbitna på att göra låten nummer 1 på Billboard Hot 100. Det gjorde även att countryartisten Billy Ray Cyrus gav sitt stöd till Lil Nas X och deltog sedan i en remix av låten där man hör musikern sjunga och spela gitarr. Efter detta stöd fortsatte låten att växa ännu mer och fler artister började att göra remixer av låten, vilket slutligen har lett till att låten nu skapat rubriker världen över. Den unge rapparen har de senaste månaderna varit oerhört populär på nätet och räknas just nu som de hetaste namnen på social media. Han använde från början appen TikTok för att popularisera sin musikstil där han gjorde videor och musik som blev populär bland andra ungdomar i hans åldersgrupp. Det har också gjort att han är en väldigt betydande artist som hamnat på listan över de 25 mest viktiga personerna på nätet tillsammans med personer som Meghan Markle och Donald Trump. Lil Nas X är helt enkelt en banbrytande ung man som inte bara hamnat på världens topplistor utan har även fått fram en ny genre som blivit känd runt hela världen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

bard