Pop till k-pop

Fenomenet Spotify

I oktober 2008 lanserades musikstreaming tjänsten Spotify. Företaget grundades av två svenska entreprenörer, Daniel Ek och Martin Lorentzon, och hade vid start enbart 20 anställda. Enligt grundarna själva så var tanken aldrig att de skulle förändra hela musikbranschen utan de ville använda sin tidigare erfarenhet inom annonsering och marknadsföring och då låg musikstreaming rätt i tiden med all piratkopiering av musik som pågick just då. Bolaget växte snabbt och har nu över 100 miljoner betalande användare och mer än 3000 anställda över hela världen.

Så fungerar Spotify

Musik och sättet vi lyssnar på musik förändras och utvecklas hela tiden. Det är numera lätt att införskaffa prisvärda teknikdelar så att du kan lyssna på musik var du än är och med bra kvalitet. Allt från trådlösa hörlurar till powerbanks finns att hitta för att underlätta. Spotify är en app som du kan ha både på din dator men också på din mobil och med över 20 miljoner låtar att välja bland så kommer du aldrig att tröttna.

Spotify finns både som gratisversion, då med reklaminslag, och som premiumversion där fler funktioner erbjuds än i gratisversionen. Du laddar enkelt ned appen från deras hemsida och skapar fort ett konto. För att komma igång och lyssna kan du med fördel använda sökfunktionen där du kan söka på både artister och låtar.

Spotifys olika funktioner

Bästa sättet att hålla ordning på de låtar du vill lyssna på är att skapa spellistor. Du kan skapa spellistor efter musikstil eller artister. Du kan ha privata spellistor men också dela med andra. Spotify rekommenderar dessutom fler låtar åt dig baserade på dina spellistor för att hjälpa dig hitta ny musik. Du kan även söka efter musiklistor skapade av musikexperter och spara dem i din app.

Kom i kontakt med dina vänner på Spotify och följ dem, skapa gemensamma spellistor eller varför inte följa en artist du beundrar. Spotify har mycket för dig att upptäcka!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

bard